Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου γκαράζ 433.92MHZ (4 κουμπιά)

Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τον προγραμματισμό ενός τηλεχειριστηρίου για γκαραζόπορτα 4 κωδικών 433.92 MHZ όπως αυτό της φωτογραφίας. Οι οδηγίες αναφέρονται SUPERIOR SIMPLE 4 REMOTE CONTROL DUPLICATOR αγορασμένο από eshop ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι οδηγίες που έρχονται μαζί του είναι λάθος (κακή μετάφραση). Ακολουθήστε τις αγγλικές .


1. Αποφασίστε πιο κουμπί θα αντιστοιχεί σε πιο κωδικό. Μαθαίνει μέχρι 4 εντολές (4 κωδικούς). Συνήθως 1 απαιτείται για κάθε πόρτα οπότε λογικά αυτό το τηλεχειριστήριο μπορεί να λειτουργήσει για έως 4 πόρτες.
2. Διαγραφή ΟΛΩΝ των παλαιών κωδικών (το ξαναρχίζουμε από την αρχή). Πατάμε το Α+Β πλήκτρο ΜΑΖΙ μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει γρήγορα το λαμπάκι. Χωρίς να αφήσετε το πλήκτρο Α, απελευθερώνεται το Β, και το ξαναπατάτε 3 φορές οπότε το λαμπάκι ξανα-αναβοσβήνει. Τώρα το τηλεχειριστήριο είναι έτοιμο για να αντιγράψει τις εντολές που θέλετε.
3. Φέρνουμε το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο δίπλα σε αυτό. Πατάμε το πλήκτρο του ενός (του παλιού που έχει ήδη τον κωδικό) και του άλλου (του καινούριου) μαζί μέχρι στο νέο τηλεχειριστήριο να αναβοσβήνει το λαμπάκι (χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα ας πούμε 5-10'' στα οποία δεν κρατάμε πατημένα τα κουμπιά). Επαναλαμβάνουμε για τα επόμενα πλήκτρα.
4. Αν σβήσαμε κατά λάθος τους κωδικούς που είχε (βήμα 1) και το μετανιώσαμε τότε πατάμε τα πλήκτρα C+D μαζί μέχρι να αναβοσβήνει το λαμπάκι.
αυτό είναι το manual 
οδηγίες όπως αναφέρονται στο site της εταιρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου