Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η Σαλάτα του Μάνθου (ή του εργένη)

Η σαλάτα του "Μάνθου"
Πρόκειται για την αγαπημένη μου "τροφή" όταν βαριέμαι να μαγειρέψω ή δεν έχω τίποτα να κάνω.
Στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε "κονσερβοποιημένα" δλδ μη φρέσκα προϊόντα και άρα ένας αδιάφορος με την τροφή εργένης μπορεί ΠΑΝΤΑ να έχει τα υλικά να την κατασκευάσει (τίποτα δεν χαλάει από αυτά που χρειάζεται τίποτα δεν θέλει ψυγείο). Η σαλάτα αυτή φτιάχνεται πάντα αρκεί να έχεις απόθεμα από τα υλικά

Υλικά
  • Καλαμπόκι γλυκό σε κονσέρβα (πχ lidl κάπου στα 0,70 που φτάνει για 2 σαλάτες)
  • Τόνος κονσέρβα σε ηλιέλαιο ή καπνιστός (βραστός δεν συνίσταται). Μισή κονσέρβα αρκεί ή μία μικρή.
  • Κρουτόν διαφόρων γεύσεων (σκόρδο/κρεμίδι είναι το καλύτερο) ή Παξιμάδια κρητικά με γραβιέρα ή Κυθήρων (λευκά παξιμάδια όχι ολικής).
  • Αγγουράκια τουρσί (πίκλες) που πουλάνε παντού (lidl, Βασιλόπουλος κτλ) περί το 1€ ένα βάζο που βγάζει 10-άδες σαλάτες (1-2 αγγουράκια χρειάζεται) 
  • Λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • Αλατάκι
  • Λεμόνι (αυτό σε χυμό, εκτός αν τύχει και έχεις φρέσκο)
Από τις πιο εύγευστες σαλάτες που μπορείτε να δοκιμάσετε

Παρασκευή:

Σε ένα βαθύ μπολ ή πιάτο σούπας/σαλάτας πετάς τη μισή κονσέρβα καλαμπόκι, τη μισή κονσέρβα τόνο και αρκετό κρουτόν ή παξιμάδια. Κόβεις ένα δύο αγγουράκια τουρσί σε φέτες ψιλές και τα ρίχνεις και αυτά στο μπολ. Μετά λίγο λάδι και αλάτι όπως και αρκετό λεμόνι (χυμό ή φρέσκο) και ανακατεύεις καλά. Έτοιμο!! Σου έχουν μείνει υλικά για άλλη μία σαλάτα που πρέπει να κάνεις τις επόμενες μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου