Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Που ειναι το OK στον IE στο Netbook?



Ισως όσοι δεν έχεται netbook, δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι μπορεί να βρεθειτε στη δυσαρεστη θεση να μην μπορεσεται να πατήσετε σε μια φορμα το πλήκτρο ΟΚ ή Άκυρο (cancel). Ο λόγος είναι η συνήθως μικτή ανάλυση των οθονών σε κάτι όμως 1024x600. Δυστυχώς κάποιες φορμες (dialogs) εχουν σχεδιαστεί με μεγλυτερο μηκος στο μυαλό, και το χειρότερο είναι ότι δεν αλλάζουν και μέγεθος (να τις μικρύνεις μπας και φτάσεις εκείνο το πλήκτρο να το πατήσεις).
Εντάξει να το κανει κάποιος απρόσεκτος προγραμματιστής που δεν σκέφτηκε ότι όλοι δεν έχουν την δικιά του 22'' άρα LCD με 1920x1080pixels αλλά μια μικρότερη.. Αλλα να το κάνει η Microsoft και μάλιστα στο πρόγραμμα που ΤΟΣΣΟΟΟ κόπτεται να το καθιερώσει τον IE... Αυτό είναι από τα άγραφα. Δειτε την εικόνα. Εχω κάνει τις αλλαγές στις "Ρυθμίσεις Ίντερνετ" και θέλω να πατήσω ΟΚ ή εφαρμογή.. Πως όμως που είναι κάτω από την οθόνη μου??? Μα καλά κανένας δεν σκεφτηκε εκεί πέρα ότι εκατομμύρια netbooks τρέχουν IE 8? Καιρός να βαλουμε τον chrome Που και πιο ελαφρύς είναι και καλύτερη χρήση της οθόνης κάνει (λιγότερες χαμένες γραμμές)
Λύση (ας το πούμε)
Ευτυχώς εμείς οι παλιοί θυμόμαστε ότι όταν χάλαγε το mouse πατάγαμε το TAB για να πάμε στο επόμενο πλήκτρο... Με μερικά ΤΑΒ και με υπόθεση ότι ήμαστε στο OK παταμε το spacebar και κάνουμε την δουλειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου