Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Λύσιμο Αρμολόγηση ACER Aspire one ZG5

Μια φίλη μου είχε ένα ωραίο Aspire one Zg5 αλλά μια μέρα της έπεσε. Κλαίγοντας πήρε τηλέφωνο και μου λέει "Έσπασε η οθόνη μπουχου". Εγώ τη ρώτησα αν έπεσε αναμμένος, φοβούμενος τα χειρότερα, και μου είπε ναι.. "Ωχ πάει ο δίσκος είπα".. και έτσι ήταν το χειρότερο ήταν οτι ο δίσκος ενας WD 160GB τα είχε "παίξει" αλλά έδειχνε λίγο και να ζεί. Επρεπε να το βγάλουμε να τον συνδέσουμε εξωτερικά κάπου αλλού μήπως και βγάζαμε φωτογραφίες 3 ετών που ΔΕΝ είχε κρατήσει αντίγραφο πουθενά αλλού.
Το εν λογω netbook είναι σπαστικό στην επισκευή καθώς ΔΕΝ διαθέτει πορτάκι που να οδηγεί στο σκληό δίσκο (ή μνημη κτλ). Πρέπει να το λύσεις ΟΛΟ κανονικά. Πάρτε ένα χαρτόνι και σκουπίστε πάνω του (σε ζωγραφισμένο σχέδιο που θα κάνετε) κάθε βίδα που βγάλατε γιατί θα χάσετε την μπάλα τόσες που είναι και θα σας περισσεψουν οι μισές στην συναρμολόγηση.
  • Αφαιρούμε την μπαταρία από κάτω και βγάζουμε ΟΛΕΣ τις βίδες που βλέπουμε και ΔΥΟ που δεν βλέπουμε, (είναι κάτω απο τα πισω λαστιχένια ποδαράκια που πρέπει να ξεκωλησουμε τα λάστιχα)
  • Δεν τελειώσαμε πάμε από πάνω. Αφαιρούμε το πληκτρολόγιο με ένα κατσαβιδάκι ξεκουμπώνοντας το (δεν έχει βιδες, είναι κουμπωτό πλευρικά, πιέζουμε κάτι ποδαράκια που το κρατάνε). Μην το τραβήξετε με δύναμη, το συγκρατεί μια καλωδιοταινία. Για να την ξεκουμπώσετε σηκώνεται το μαυρο μισό από το κουμπομά της στο motherboard. Ανοίγει (ξεκουμπώνει) σαν πόρτα.. Σαν μοχλός δλδ (όχι τηλεσκοπικά). Το ίδιο κάνετε και με την καλωδιοταινία του tuchpad.
  • Μετά βγάζετε τις βίδες, της πλακέτας, βγάζεται ολο το πάνω μέρος και φαίνεται το mb.
  • Ακόμα μερικές βίδες εκεί (πρώτα μια πλακέτα στα δεξιά και μετά το κυρίως MB). Και δύο βίδες στην πάνω αριστερή γωνία στην κλείδωση.

Εδώ ο τύπος έχει και μερικές εικόνες  (τώρα τις βρήκα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου