Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

SE W302 και αντίγραφο ασφαλείας του καταλόγου (contacts backup)


Το W302 είναι ένα "ντεμέκ" (μούφα) SonyEricson κινητό καθώς είναι φασόν από την Sagem (φτιαχνεται από την Sagem για την SE). Ενώ θέλει να μοιάζει με SE τελικά δεν είναι. Ετσι δεν δέχεται θέματα από SE, ούτε JAR αναγνωρίζει, ούτε service update έχει κτλ. Το κυριότερο είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει εφαρμογή που να παίρνει backup (κατάλογο, sms) να το συγχρονίζει με outlook κτλ.

 Και πως παίρνουμε τελικά backup. Τελικά δούλεψε ένα παλιό κόλπο που είχα εφαρμόσει και σε ένα παλιό siemens που είχα και που επίσης δεν υπήρχε πρόγραμμα συγχρονισμού (και εκείνο φασόν ήταν αλλά από samsung).

Η διαδικασία είναι απλή. Στέλνουμε ΟΛΕΣ τις επαφές με BT σε ένα laptop ή σε ένα PC με BT. Ετσι απλά αποστολή επαφής, μαρκάρισμα πολλών (ή όλων) και φροουυπ ΟΛΕΣ οι επαφές περνάνε σαν VCF αρχεία στον φάκελο που αποθηκεύει το BT στον υπολογιστή μας. Τώρα έχουμε τις επαφές, έαν αρχείο vcf για κάθε επαφή. Τα vcf εύκολα τα κάνουμε ότι θέλουμε import σε outlook, μετατροπές ακόμα και μεταφορά σε άλλο κινητό. ΔΕΝ απαιτείτε κανένα πρόγραμμα!!! Ειναι εγγενής δυνατότητα των windows

Μάλιστα με αυτόν το τρόπο ΓΕΜΙΣΑ το w302 με τις επαφές που είχα σε ένα παλιό K500. Με πρόγραμμα (mobiledit) τράβηξα τις επαφές του K500 στο PC σαν VCF αρχεία. Μετά τα έστειλα 20 - 20 από το PC μέσω του BT στο w302. (θα μπορούσα και όλα μαζί άλλα μήπως το φόρτωνα). Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς αν το παλιό σας κινητό υποστηρίζει κάποιου είδους σύνδεση με το PC (ή έστω να τα στέλνει ΟΛΑ μαζί με BT)

Είναι ένα είδος backup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου