Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Επισκευή Περφορατέρ (διακορευτής)


Είναι πολύ συνηθισμένη βλάβη ένας διακορευτής να μην τρυπάει καλά τα χαρτιά που του βάζουμε αφήνοντας ημιτελείς τρύπες. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα μεταλλικά έμβολα που κάνουν την τρύπα στο χαρτί δεν "τερματίζουν" τελείως όπως πρέπει. Τερματίζω θα πει το κοφτερό τους μέρος περνάει κάτω από το επίπεδο της βάσης.

Τι συμβαίνει και δεν τερματίζουν όπως πρέπει. Ο λογος είναι απλός. Οι χρήστες βάζουν πολλά χαρτιά στον διακορευτή με απότελεσμα να μην μπορεί να τα τρυπίσει ευκολα. Μια αλλη παρενέργια αυτού (να πιέζεις πολλά χαρτιά) είναι να στραβώνει το πλαίσιο και να "μεγαλώνει" η απόσταση μεταξύ, του άνω και κάτω μέρους, και άρα τα έμβολα να ΜΗΝ τερματίζουν (όταν τα πιέζεις προς τα κάτω ΔΕΝ περνούν το κάτω επίπεδο).

Η επισκευή είναι απλή. Μικρένουμε την απόσταση του πάνω μέρους του πλαισίου με το κάτω. Βγάζουμε το καπάκι από κάτω (αδιαζουμε τα χαρτάκια). Τοποθετούμε τον διακορευτή στο πατωμα και πατάμε πάνω του (πχ με το πόδι μας) ώστε από το βαρος μας το πλαισιο να στραβώσει και να πλησιάσει το άνω μέρος με το κάτω. Είναι η ανάποδη στρέβλωση που παθαίνει το πλαίσιο όταν του βάζουμε πολλά χαρτιά.

Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Και από σήμερα λιγότερα χαρτιά στον διακορευτή (δεν το πιέζουμε).

1 σχόλιο: